12 tips voor de perfecte profielfoto

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in require_once() (regel 3193 van /homepages/39/d540648418/htdocs/webserver/singleboersen-experten.NL/includes/bootstrap.inc).
12 tips voor perfecte profielfoto
Laten we wel wezen: je date komt er uiteindelijk echt wel achter dat jij en die knappe adonis, wiens gegoogelde foto jij op je datingprofiel gezet hebt, maar weinig gemeen hebben. Hetzelfde geldt voor niet recente foto's: ook jouw date zal kunnen zien dat die piepjonge dame en jij niet dezelfde persoon zijn.  Houd daarom telkens deze vraag in je achterhoofd:

“Wat als ik deze persoon tijdens een date ontmoet?”

Heb je wijselijk besloten om een recente foto van jezelf te plaatsen? Dan zijn hier 12 tips die je helpen om jezelf van je allerbeste kant te laten zien:
 1. Close-up
Een profielfoto bestaat over het algemeen uit een close-up van je gezicht. Wat men ook zegt over het belang van het innerlijk, mensen willen nou eenmaal een duidelijke foto zien voordat ze beslissen om contact met je op te nemen. (Let op: op casual datingsites staan mensen vaak, om anonimiteit te bewaren, juist niet met hun gezicht op de foto, maar wordt de nadruk eerder gelegd op het lichaam.)
 1. Hobby’s maken de man/vrouw
Verdere foto's die je op je profiel plaatst, kunnen jou van top tot teen laten zien. Het liefst terwijl je
 • bezig bent met je favoriete hobby
 • aan het feesten bent (is leuk tot een bepaalde leeftijd)
 • aantrekkelijk poserend in je prachtig gecultiveerde achtertuin
 • klimmend naar de top van de Kilimanjaro
 1. Laat jezelf van je allerbeste kant zien
Maak je foto niet recht van voren. Over het algemeen zien mensen er een stuk flatteuzer uit wanneer de foto van driekwart genomen wordt. Waarom denk je dat pasfoto’s er altijd zo verschrikkelijk uit zien? Die zien er uit als arrestatiefoto’s en dat beeld wordt bevestigd door het feit dat je op pasfoto’s niet echt mag lachen.
 1. Lach en poseer
Daarom is het super belangrijk dat je lachend en vrolijk op de foto staat. Is dat niet jouw ding, bestudeer dan van te voren een aantal goeduitziende reclame foto's en neem een pose aan die jou het aantrekkelijkst lijkt.
 1. Niets voor vampiers
(Zon)licht heeft een erg positieve uitwerking op je foto. Foto's genomen met flits en in een donkere ruimte laten mensen er vaak flets en moe uitzien. Plaats daarom een foto die buiten met veel zonlicht, of in een goed verlichte ruimte genomen is. Heb je zo een foto niet, laat dan iemand uit jouw omgeving ergens buiten een mooie foto van je maken. PRO TIP: Maak je foto’s tijdens het “Golden hour”, vlak na zonsopgang of vlak voor zonsondergang. Dan is het licht het mooist.
 1. Huur een professional in
Heb je niet iemand in de buurt die een foto van jou kan maken, of wil je er zeker van zijn dat je foto's er goed uit zien, neem dan contact op met een professionele fotograaf voor goede heldere en goed belichte foto's. Is er een kunstacademie in de plaats waar jij woont, dan kun je ook contact opnemen met fotografiestudenten die graag wat bij willen verdienen. NB: laat de fotograaf wel weten waarvoor de foto's bedoeld zijn, zodat ze niet te glad of zakelijk worden.
 1. Laat zien wat je in huis hebt
Ben je een vrouw, dan schijnt een foto met een beetje zichtbare decolleté het goed te doen. Dit hangt uiteraard af van de datingsite waarop je zit (christelijke datingsite, geen decolleté; casual datingsite, meer decolleté) en hoe comfortabel je jezelf daarbij voelt.
 

Kortom, je hebt de meeste kans op slagen met een goed belichte foto waarop je vrolijk en actief uitziet.

 
Algemene regels
Naast bovenstaande tips zijn er een aantal algemene regels die op veel datingsites gelden:
 1. De foto moet scherp zijn en je moet er duidelijk op staan (niet te ver weg of een deel van het gezicht afgesneden).
 2. Er mogen naast jou geen kinderen of andere personen in beeld zijn.
 3. De foto moet van jou zijn. Dus geen foto's van andere mensen, sterren, landschappen, dieren, tekeningen, stripfiguren etc.
 4. De foto mag geen obscene of aanstoot gevende zaken bevatten.
 5. Er mag geen contactinformatie, of informatie waarmee mensen je identiteit of locatie gemakkelijk kunnen bepalen, in de foto zitten.
Probeer bovenstaande tips eens uit en zie wie je ermee aan de haak kunt slaan. Heb je succes? Geef deze tips dan door aan online daters die je kent, zodat ook zij ervan kunnen profiteren. En sowieso, hoe meer mooie foto’s er zijn op datingsites hoe beter!