Tinder - Review

Psst: BeNaughty is super hot deze week. Neem een kijkje!

Prijsklasse: 
Gratis
Doelgroep: 
18-25 jaar
Tijd nodig om te registreren: 
1-10 minuten
Algemene beoordeling: 
6

Samenvatting Tinder

Tinder is een 100% gratis dating app, die werkt via iOS en Android. De app is vooral geschikt voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die uit zijn op dates of one-night-stands.

Beoordeling Tinder

Beoordeling communicatiefuncties: 
4
Beoordeling zoekfuncties: 
1
Beoordeling gebruiksgemak: 
8
Beoordeling gratis functies: 
8

Succestip

  • Zorg voor een fantastische profielfoto. Dat is waarop je het meest wordt beoordeeld.
  • Vertel wat interessants over jezelf in je profiel. Hierdoor vergroot je je kans op contact met je matches.

Over Tinder

Tinder op het eerste gezicht: De Facebook dating app

Opvallen aan Tinder is dat het onlosmakelijk aan Facebook is verbonden. Je kunt alleen registreren met een Facebook account en daarnaast alleen foto’s plaatsen die op je Facebook account staan. Ook je interesses worden van Facebook genomen. Wel kun je een eigen profiel tekst schrijven. Ben je dus geen fan van Facebook, wil je geen Facebook account openen voor Tinder, of wil je Tinder liever daar niet aan linken, dan is dit waarschijnlijk toch niet de app voor jou.

Een voordeel van de connectie met Facebook is wel dat het erg lastig is voor fakers om profielen aan te maken. Uiteraard zijn er altijd wel spammers/scammers die dit wel doen, dus gebruik je gezonde verstand bij het gebruik maken van Tinder.

Hoe gebruik ik Tinder?

Allereerst download je de app voor je iPhone of Android. Vervolgens registreer je jezelf met je Facebook account. (Tinder zegt zelf nooit iets op je Facebook profiel te plaatsen.) Daarna vul je een profieltekst in.

Nu kun je naar je “Mogelijke Matches” gaan en foto’s van vrouwen in de buurt bekijken en beoordelen. Vind je een foto leuk, dan swipe je naar rechts of klik je op het groene hartje. Spreekt de foto niet aan, dan swipe je naar links of druk je op het rode kruisje.

Swipe je naar rechts en doet je potentiële match dat ook met jouw foto, dan worden jullie gematcht en kunnen jullie beginnen met chatten.

Matching en zoeken

Je wordt gematcht op locatie. Je krijgt dus alleen foto’s toegestuurd van Tinder gebruikers die in je omgeving aanwezig zijn. Als je aan het reizen bent wordt je lijst met potentiële matches ververst. Er zijn maar heel weinig zoekfuncties op Tinder. Je kunt niet op een volledig andere locatie zoeken, alleen tussen 1 en 100 km van je vandaan. Verder kun je zoeken op leeftijd en geslacht. Dat is het waarmee je het moet doen.

Tab function sets

Tinder op het eerste gezicht

Voordelen: 
  • Erg veel leden vanwege het feit dat het een erg populaire app is.
  • Heel simpel qua gebruik.
  • De app is 100% gratis.
Nadelen: 
  • Om een account te kunnen maken moet je een Facebook profiel hebben.
  • Ook kun je alleen foto’s en interesses die op je Facebook profiel staan uploaden.
  • Omdat je zelf niet veel kunt invullen op je Tinder profiel en mensen alleen beoordeeld worden op foto’s, is het idee achter de app nogal oppervlakkig.

In het kort

Product: Tinder - Review
Beoordeeld door de redactie van: Dating-Experts.nl
Testresultaat: 6 / 10