Zijn Sint en Piet eigenlijk single?

Zijn Sinte en Piet eigenlijk Single?

Door de Raad van State is besloten dat de Amsterdamse Rechtbank burgemeester Eberhard van der Laan niet op de vingers had mogen tikken over het verlenen van een vergunning voor de Intocht van Sinterklaas in de hoofdstad. Maar ik wil me even niet mengen in de discussie over Zwarte Piet en of hij wel of niet racistisch is. Ik wil weten of Sint en Piet vrijgezel zijn.

Mevrouw De Kerstman

Van de Kerstman weten we het, uit menig film en verhaal blijkt dat er ook een mevrouw De Kerstman is (ja echt!): Mrs. Claus, ook wel Mother Christmas genoemd. Rondom de kerstdagen bakt zij koekjes met de elven, past op de rendieren en is zelfs handig genoeg om mee te helpen met het maken van speelgoed. Daarnaast neem ik aan dat ze hem ook warm houdt in de eeuwig donkere winternachten in Lapland (of was het toch de Noordpool?).

Sinterplaya

Maar hoe zit het met de goede oude Sint? Ik moet eerlijk bekennen, ik heb al jaren de intocht en De Club van Sinterklaas niet meer gezien, maar ik denk niet dat er in de tussentijd een missus Klaas in beeld is gekomen. Toch blijkt Sint, na een kort onderzoek, een paar dames achter de hand te hebben. Eentje in Friesland, genaamd Sintele-Zij, eentje in Venray (Sinte-Barbara) en zelfs in Duitsland (Berchtesgaden in Beieren) heeft hij er een: het Nikoloweibl.

Celibaatdilemma

Maar, aangezien hij een bisschop is en dus niet mag trouwen of anders genieten van vleselijke geneugten, kan het ook zijn dat het zich om lokale huishoudsters handelt. Maar ik zou het maar al te goed begrijpen als Sint na honderden jaren celibaat zich hier een daar in de warme boezem van een vrouw stort. En welke vrouw zou dat niet willen? Sint is een rijke man met extreem veel levenservaring, die in Spanje woont, en ook nog een stoomboot èn een paard bezit. Daarnaast leidt hij als CEO een nog altijd groeiend bedrijf met honderden werknemers! Ik zou het wel weten hoor.

Pieten, Dwergen of Smurfen?

Maar waar Sinterklaas een oude rot in het vak is, is Piet jong, lenig, speels, grappig en de ultieme Free Running atleet. Daarnaast heeft hij altijd chocolade en snoepgoed bij de hand waarmee hij menig vrouw kan verwennen. Iemand als Piet kan naar mijn mening niet single blijven. Dit kan ook technisch niet aangezien er in de loop der tijd steeds meer Pieten bijkomen. Er moeten dus ook vrouwelijke Pieten zijn. Misschien zien ze (net als bij dwergen) er wel precies zo uit als de mannelijke Pieten, of zijn er een of twee vrouwelijke Pieten die een grote harem hebben, net als bij de smurfen?

Loop ’s nachts niet stilletjes mijn huisje voorbij…

Een laatste theorie: de mannelijke Pieten maken misschien in de paar weken voor Sinterklaasavond van hun klimkracht gebruik en bezoeken de zolderkamertjes van welwillende dames… Dus misschien een idee voor vrouwen met een Pietenfetish om hun ramen de komende weken ’s nachts op een kiertje te laten staan.

 

Tekening: © Jelena Stellaard

Onze aanbevelingen: