Ik kan me indenken dat over 3 - 5 jaar dating apps voor wearable technologieën gebruikt zullen worden. - Shayan Zadeh; Zoosk interview


Review (Zoosk.nl)

Zoosk is een revolutionaire online dating service die mensen aan elkaar koppelt doormiddel van een algoritme dat leert van jouw gedrag. Dus hoe actiever je bent op Zoosk, des te beter wordt je gematcht. Co-oprichter en CEO van Zoosk, Shayan Zadeh, heeft zich voor onze interviewserie "CEO of Love" laten interviewen over wearables, casual dating, en de toekomst van online dating.

DATING-EXPERTS: Waarom zouden mensen zich bij uw datingservice moeten aanmelden? Wat is er uniek en speciaal aan? Hoe zorgt u ervoor dat u de groei van uw bedrijf kunt blijven stimuleren ondanks de zeer competitieve markt (wat zijn bijvoorbeeld uw jaarlijkse marketing uitgaven en kanalen)?

Shayan Zadeh: Zoosk leert van jouw clickgedrag om je te kunnen koppelen aan singles met wie je de grootste kans hebt op wederzijdse aantrekkingskracht. Zoosks unieke “Behavioral Matchmaking technology” is leert continu van handelingen van over 27 miljoen zichbare leden, zodat er betere matches geleverd kunnen worden. Kliks van leden, inclusief verstuurde en beantwoordde berichten, bepalen welke profielen Zoosk toont, zodat singles alleen worden gekoppeld aan leden bij wie ze wederzijdse aantrekkingskracht ondervinden. In plaats van een zogenaamde one-size-fits-all cookie cutter benadering van dating, zoals het invullen van een lange persoonlijkheidstest, personaliseert Zoosk juist de datingervaring gebaseerd op jouw acties. Je hoeft niet door honderden profielen te graven om een connectie te vinden, want Zoosk is continu matches aan het updaten die bij jouw romantische voorkeuren passen.

DATING-EXPERTS: De Online/Mobile Dating industrie voorziet mensen van veel mogelijkheden. Denkt u dat deze industrie invloed heeft gehad op hoe mensen in de laatste 10-15 jaar over relaties zijn gaan denken? Ruilen ze sneller de ene relatie voor een andere in, vergeleken met de tijd voordat online/mobiel daten bestond? Is dit iets positiefs?

Shayan Zadeh: De Online Datingindustrie heeft absoluut veranderd hoe mensen over relaties denken. Voor online dating bestond was de enige manier van daten om een potentiële date direct in het echte leven te ontmoeten, iets wat op zich al lastig is om goed te doen, vooral als je niets weet over de persoon met wie je in contact bent getreden. De technologie van Zoosk werkt net als bij Amazon of Netflix – hoe meer je in contact treedt met de site en haar functies, des te beter begrijpt zij jouw voorkeuren. Zoosk zal je alleen koppelen aan mensen van wie het algoritme bepaald heeft dat zij een goede match voor je zijn. Zo elimineert het Zoosk algoritme de frustratie en de moeite die je moet doen om mensen in het echte leven te ontmoeten, voordat je weet of je überhaupt wel iets met elkaar gemeen hebt.

Online dating geeft mensen veel verschillende opties. Dat hoeft echter niet noodzakelijk te betekenen dat mensen sneller van de ene in de andere relatie rollen vergeleken met voordat online dating bestond. Als een online dating service echt werkt dan verstrekt zij betere matches en creëert zo een betere kans op een serieuze relatie.

DATING-EXPERTS: Wat is uw visie op hoe de casual/seks dating markt in loop der tijd is geëvolueerd? Ziet u veranderingen in onder andere: man/vrouw verhouding, veranderende seksuele voorkeuren, een toenemend aantal seksueel expliciete foto’s, etc. Ziet u gratis mobiele apps zoals Tinder als serieuze competitie.

Shayan Zadeh: Casual Datingsites en apps zijn een vast onderdeel van het datinglandschap geworden. Zoosk is echter puur gefocust op relaties. Ons algoritme koppelt mensen aan elkaar op basis van (klik)gedrag, een manier die geen andere site momenteel gebruikt. We lezen elke dag verhalen van leden die door onze technologie op een succesvolle manier zijn gematcht. Casual Dating apps worden maar beperkt gebruikt omdat de meeste mensen op zoek zijn naar een serieuze relatie. We denken niet dat serieus matchmaking een come-back nodig heeft, omdat de belangrijkste matchmaking sites (Match, eHarmony, Zoosk, etc.) allemaal gefocust zijn op serieuze relaties.

DATING-EXPERTS: Wat zal volgens u in de nabije toekomst bij matchmaking de populairste trend worden op het gebied van datagebruik? Wat zullen de datingservice in 3-5 jaar kunnen doen dat nu nog niet mogelijk is?

Shayan Zadeh: Ik kan me indenken dat dating apps voor wearable technologieën over 3 tot 5 jaar gebruikt zullen worden.

DATING-EXPERTS: Gedurende de laatste paar jaren zijn gratis dating apps erg populair geworden, vooral Tinder. Vindt u dat gratis apps de schadelijk zijn voor de marktwaarde? Of helpen zij juist huidige marktprijzen te herdefiniëren?

Shayan Zadeh: Gratis dating apps komen regelmatig langs en hebben maar weinig effect op onze manier van werken. Wij geven onze betaalde leden een ervaring die je niet met een gratis datingsite kunt bereiken, door ze een betere kans te geven om gekoppeld te worden aan de juiste persoon.

DATING-EXPERTS: Hebt u het idee dat ‘wearables’ zoals smart watches de manier waarop mensen van online dating gebruik maken zullen veranderen, zoals ook smartphones dat hebben gedaan?

Shayan Zadeh: Absoluut.

DATING-EXPERTS: Wat zijn de belangrijkste succesfactoren die overwogen moeten worden om ervoor te zorgen dat uw datingservice ook over 10 jaar een grote speler zal zijn?

Shayan Zadeh: Wij gaan door met het dagelijks verfijnen van ons algoritme, zodat wij onze leden de best mogelijke ervaring op onze site kunnen geven. Hoe beter en slimmer onze technologie is, hoe meer succes we zullen hebben met het aan elkaar koppelen van de juiste leden.

DATING-EXPERTS: Hartelijk dank voor dit interessante interview. Veel succes met Zoosk!

Productinformatie: 
Zoosk.nl / Review
4

Zoosk is een erg handige site om mensen uit binnen- en buitenland te ontmoeten. Zijn grenzen voor jou geen barrières om leuke mensen te leren kennen? Dan is Zoosk misschien iets voor jou.


In het kort

Product: Zoosk.nl - Review
Beoordeeld door de redactie van: Dating-Experts.nl
Testresultaat: 4 / 10