Lexa - Review

Prijsklasse: 
Middel
Doelgroep: 
25-35 jaar
35-45 jaar
Tijd nodig om te registreren: 
1-10 minuten
Algemene beoordeling: 
7

Samenvatting Lexa

Lexa is een van de bekendste datingsites van Nederland. Hierdoor bevat de site een groot ledenbestand en vele interessante functies die je helpen bij het vinden van je perfecte match.

Beoordeling Lexa

Aantal gebruikers in Nederland: 
700 000
Percentage mannen: 
58%
Percentage vrouwen: 
42%
Beoordeling communicatiefuncties: 
7
Beoordeling zoekfuncties: 
8
Beoordeling gebruiksgemak: 
7
Beoordeling gratis functies: 
7

Succestip

Bij Lexa kun je jezelf gratis aanmelden, maar kun je als gratis lid niet veel doen. Als Premiumlid kun je daarentegen met iedereen communiceren, zelfs met gratis leden. Wij raden je daarom aan om Premiumlid te worden en zo de liefde van je leven niet mis te lopen.

Over Lexa

Lexa op het eerste gezicht: veel te zien
Op Lexa kun je vrijwel alles over jezelf en je ideale partner kwijt. Je begint je registratie met een 21 pagina lange en zeer uitgebreide vragenlijst, waarmee je informatie over jezelf geeft en specificaties aangeeft voor het soort persoon dat je zoekt.
 
Tip: Als je maar weinig tijd/zin hebt, kun je deze lijst vrijwel direct overslaan door op een van de knoppen bovenaan de pagina te klikken. Klik je bijvoorbeeld op “Online”, dan kom je op de pagina terecht waar je lijst met profielen te zien is.
Met een volledig ingevuld profiel heb je wel een grotere kans dat je contact krijgt met andere leden. Andersom wil je zelf ook alleen contact opnemen met iemand die een foto heeft geplaatst en een (vrijwel) volledig ingevuld profiel heeft. Op Lexa kun je sommige functies ook niet gebruiken wanneer je profiel niet genoeg is ingevuld. Hetzelfde geldt ook als je je account niet activeert via je e-mailadres.
 
Wat kun je wel en niet als gratis lid?
Als niet-betalend lid kun je een profiel aanmaken, invullen en profielen zoeken. Qua communicatie kun je alleen flirts sturen, maar hier niet op antwoorden. Full Members kunnen alleen met andere betalende leden communiceren. Met een Premium- of Premium-Control lidmaatschap, kun je met zowel betalende als niet-betalende leden communiceren. Als betalend lid kun je ook meedoen aan Lexa's single events en zo andere leden face to face ontmoeten. Je betaalde lidmaatschap wordt verlengd mits niet tijdig opgezegd.
 

Betaalmethodes:

  • iDeal
  • Creditcard
  • PayPal
 
Speciale functies: Flirt, Videochat, "Daily 6"
Lexa bevat veel interessante functies. Ik kan me voorstellen dat je jezelf hiermee wel een hele middag bezig kunt houden, mocht je hiervoor zin en tijd hebben. Zo kun je bijvoorbeeld met andere leden chatten, videochatten of een flirt sturen. Met een flirt geef je aan de ander aan dat je geïnteresseerd bent.
 
Een andere veelbelovende functie is: “Daily 6”. Elke dag krijg je op deze pagina, één voor één, 6 verse profielen te zien. Bij elk van deze profielen krijg je de vraag of je geïnteresseerd bent en kun je antwoorden met “ja”, “misschien”, of “niet”. Zodra je aangeeft dat je iemand interessant vindt, wordt dit direct aan de match doorgegeven, zodat jullie met elkaar in contact kunnen komen.
"Daily 6" en de flirtfunctie kun je ook gebruiken als je niet-betalend lid bent.
 
Matching en zoeken
In het begin krijg je heel veel profielen aangeboden. Door je zoekopdracht uit te breiden kun je deze lijst verkleinen. Je kunt ook snel zoeken op leeftijd en filteren op mensen die een foto hebben geupload, een profieltekst hebben geplaatst en online zijn. Daarnaast kun je filteren op onder andere “Nieuwe members”, “Vandaag jarig” en “Zij zijn mijn perfecte match".
 
Over het bedrijf
Lexa.nl is de op een na grootste datingsite van Nederland. Het bedrijf werd in 2002 opgericht en in 2006 overgenomen door het Franse bedrijf Meetic. Meetic zelf is in 2013 onderdeel geworden van IAC/InterActiveCorp. Naast Lexa.nl is er ook LexaMore. Op deze website worden leden met elkaar gematcht in plaats van dat ze zelf moeten zoeken naar geschikte partners.
 
 

Kosten Lexa lidmaatschap

1 Maand full Membership 24,99 € Word nu Full member
3 Maanden full Membership 74,97 € Word nu Full member
6 Maanden full Membership 149,94 € Word nu Full member
1 Maand Premium Membership 34,98 € Word nu Premiumlid
3 Maanden Premium Membership 104,94 € Word nu Premiumlid
6 Maanden Premium Membership 209,88 € Word nu Premiumlid
1 Maand Premium + Control Membership 41,97 € Word nu Premium + Control lid
3 Maanden Premium + Control Membership 125,91 € Word nu Premium + Control lid
6 Maanden Premium + Control Membership 251,82 € Word nu Premium + Control lid

Tab function sets

Lexa op het eerste gezicht

Voordelen: 
  • Groot ledenbestand
  • Vele interessante functies
  • Premiumleden kunnen ook met niet-betalende leden communiceren
Nadelen: 
  • Redelijk onoverzichtelijk in het begin
  • Niet direct duidelijk dat je het invullen van de (zeer lange) vragenlijst kunt overslaan

In het kort

Product: Lexa - Review
Beoordeeld door de redactie van: Dating-Experts.nl
Testresultaat: 7 / 10

Further Articles

Wat is er bij Lexa gratis en voor welke functies heb ik een betaald abonnement nodig? Bij Lexa kun je jezelf gratis inschrijven, maar niet van alle beschikbare functies gebruik maken. Om deze... (read more)
Wat zijn de Lexa kosten? Ben je benieuwd naar de de abonnementen van Lexa, maar wil je eerst weten wat de kosten zijn voor de diverse abonnementen? Dan kun je hier een opsomming vinden van de... (read more)
Inloggen bij Lexa Bij Lexa en vele andere online datingsites dien je uit te kijken dat je niet per ongeluk een nieuw account aanmaakt in plaats van in te loggen. Het is dus van belang dat je op de... (read more)
Wil je je betaalde lidmaatschap bij Lexa opzeggen? Heb je een aantrekkelijk mens op Lexa of daar buiten om ontmoet en heb je daarom Lexa niet meer nodig? Van harte gefeliciteerd en veel plezier met... (read more)