Relatieplanet - Review

Psst: BeNaughty is super hot deze week. Neem een kijkje!

Prijsklasse: 
Laag
Doelgroep: 
35-45 jaar
45-55 jaar
55+ jaar
Tijd nodig om te registreren: 
1-10 minuten
Algemene beoordeling: 
7

Samenvatting Relatieplanet

Relatieplanet is een van de grootste datingwebsites van Nederland, met een grote keuze uit leden. Daarnaast is de site simpel en helder in elkaar gezet, zodat je als gebruiker direct aan de gang kunt gaan.

Beoordeling Relatieplanet

Percentage mannen: 
51%
Percentage vrouwen: 
49%
Beoordeling communicatiefuncties: 
7
Beoordeling zoekfuncties: 
7
Beoordeling gebruiksgemak: 
8
Beoordeling gratis functies: 
6

Succestip

Als je van alle functies van RelatiePlanet gebruik wilt maken en in contact wilt komen met leuke leden, raden wij je aan om Full Member te worden.

Over Relatieplanet

Relatieplanet op het eerste gezicht: simpel, overzichtelijk en behulpzaam
Relatieplanet is datingsite waar je op een simpele manier mensen kunt vinden. Naast het beheren van de datingsite biedt Relatieplanet ook steun en informatie aan mensen die moeite hebben met, of meer willen weten over dating. Als Member kun je bijvoorbeeld hulp krijgen van een datingcoach en meedoen aan webinars over dating. Daarnaast kun je gratis het E-Book “De Vijf Grootste Fouten tijdens het daten… en hoe je ze kunt voorkomen” downloaden.
 
 
Nog meer leuks: georganiseerde evenementen voor singles
Relatieplanet biedt singlesfeesten en borrels (voornamelijk in Hoofddorp) aan voor leden die elkaar graag face to face ontmoeten. Voor deze feesten hoef je niet per se lid te zijn van Relatieplanet. Naast de borrels worden ook lokale single events georganiseerd.
 
 
 
Wat kun je wel en niet als gratis lid?
Als gratis lid kun je een profiel aanmaken, aan 5 mensen per dag een interessebericht sturen en hun profiel en profielfoto bekijken. Ook kun je vrij (snel)zoeken naar matches die bij je passen. Echter kun je alleen verder met je matches communiceren wanneer je een Full Membership bent aangegaan. Ook kun je dan alleen alle 20 foto’s van je match bekijken. Betaalde lidmaatschappen worden automatisch verlengd mits niet tijdig opgezegd.
 

Betaalmethodes:

 • iDeal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Online machtiging
 • Bankoverschrijving
 
 
Speciale functies: videochatten en facebook
Betalende leden kunnen met elkaar videochatten en elkaar eerst zo leren kennen voordat het echte daten begint. Een andere speciale functie is dat je je profiel kunt koppelen aan je facebook account. Ook komt er binnenkort een functie waarbij je aan kunt geven of je een profiel aantrekkelijk vind of niet.
 
 
Matching en zoeken
Nadat je jezelf hebt ingeschreven kom je op de homepage van je profiel. Op deze pagina zijn al een aantal van je matches te zien. Om de matches te filteren kun je, naast de standaard zoekcriteria, op verschillende onderwerpen zoeken. Hieronder vallen: zoeken op trefwoord, foto zoeken, zoeken op nieuwe members, zoeken op online members, etc.
 
 
 
Mobile dating
Relatieplanet kun je ook met je smartphone gebruiken.
 
 
Over het bedrijf
Relatieplanet werd in 2002 gestart en is hiermee een van de oudste en gerenommeerde datingsites van Nederland. Relatieplanet is onderdeel van de TMG Telegraaf Media Groep.
 
 

Kosten Relatieplanet lidmaatschap

1 Maand Full Membership 28,50 € Word nu Full Member
3 Maanden Full Membership 43,50 € Word nu Full Member
6 Maanden Full Membership 63,50 € Word nu Full Member
12 Maanden Full Membership 86,50 € Word nu Full Member

Tab function sets

Relatieplanet op het eerste gezicht

Voordelen: 
 • Overzichtelijke site en gemakkelijk in gebruik
 • Veel externe hulp voor leden zoals de datingcoach en single events
 • Te zien wie van de leden online is
 • Relatief goedkoop
Nadelen: 
 • Niet veel speciale functies
 • Als niet-betalend lid kun je geen contact opnemen met andere leden

In het kort

Product: Relatieplanet - Review
Beoordeeld door de redactie van: Dating-Experts.nl
Testresultaat: 7 / 10

Further Articles

Wat is er allemaal bij RelatiePlanet gratis en waarvoor heb ik een betaald membership nodig? Bij RelatiePlanet kun je gratis member worden, maar niet alle opties gebruiken. Om deze opties te kunnen... (read more)
Wat zijn de RelatiePlanet kosten? Heb je interesse in RelatiePlanet, maar wil je eerst weten wat de kosten ervoor zijn? Dan kun je hier een opsomming vinden van de prijzen voor een RelatiePlanet... (read more)
Log zo in bij RelatiePlanet Bij RelatiePlanet en de meeste andere online datingsites moet je uitkijken dat je niet zonder het te willen een nieuw account aanmaakt in plaats van dat je inlogt. Het... (read more)
Zo zeg je op bij RelatiePlanet Heb je een leuk persoon op RelatiePlanet of buiten RelatiePlanet om ontmoet en heb je daarom RelatiePlanet niet meer nodig? Gefeliciteerd en veel succes met je date!... (read more)