11 online dating tips: vind zo je perfecte date!

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in require_once() (regel 3193 van /homepages/39/d540648418/htdocs/webserver/singleboersen-experten.NL/includes/bootstrap.inc).
11 online dating tips

Steeds meer mensen melden zich aan bij online datingsites in de hoop leuke mensen te leren kennen voor een date, een casual date of een vaste relatie. Velen weten echter niet hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van datingsites en geven hierdoor te snel op.

Houd deze tips goed in het achterhoofd, bij het gebruiken van je datingsite en vergroot zo je kansen om een geschikte date te vinden.

Kies de juiste datingsite

Zorg er in eerste instantie voor dat je lid wordt bij de juiste datingsite. Er zijn veel verschillende soorten datingsites, zoals bijvoorbeeld matchmaking sites, casual datingsites, sites voor religieus daten en dating voor ouderen. Zoek dus eerst een datingsite uit, die het best bij je past.

Het ideale profiel

Maak je profiel interessant

Zie je datingprofiel als een advertentie waarmee je jezelf aan eventuele potentiële “consumenten” aanbiedt. Je wilt leuke, aantrekkelijke en interessante leden naar je profiel lokken en vervolgens met ze in contact komen. Vul je jouw profiel niet of slecht in, dan maak je op z’n zachtst gezegd geen schijn van kans. Zelf zou je een profiel ook niet bekijken, laat staan een berichtje sturen, als je niet wist wat voor persoon erachter zat en of jullie überhaupt iets gemeenschappelijks hebben.

Zorg er dus voor dat je profiel volledig is ingevuld en je ten minste één leuke foto hebt geplaatst.

Lok interessante mensen naar je profiel met goede teksten

Erg belangrijk is wat je over jezelf schrijft en de voorkeuren die je aangeeft. Wees zelfverzekerd, vrolijk en als het kan, origineel. Omschrijf je karakter in een paar woorden, vertel over je hobby’s, kinderwens, geloofsovertuiging. Vertel wat je ongeveer zoekt in een potentiële partner/date. Grapjes, gedichten, motto’s, ze zijn allemaal welkom!

Foto

Plaats een vrolijke en goed verlichte foto van jezelf. Voeg daarnaast afbeeldingen toe waarop je bezig bent met je hobby’s. Foto’s die buiten zijn genomen zien er over het algemeen beter dan foto’s die binnen en met flits zijn genomen. Hoe recenter de foto hoe beter.

Goede communicatie is essentieel

Wees eerlijk

Sommige mensen vinden het moeilijk om eerlijk te zijn over bepaalde zaken, bijvoorbeeld hun figuur, gewicht, of (minder leuke) karaktereigenschappen. Over het algemeen kun je maar beter eerlijk zijn. Ten eerste, waarom zou je überhaupt in contact willen treden met iemand die jou om wat voor reden dan ook, niet zou kunnen waarderen? Ten tweede komen de meeste onwaarheden toch wel uit en komt je date dan ook tot de conclusie dat je een niet erg eerlijk persoon bent.

Slim zoeken

Wees realistisch

Naast adverteren is het natuurlijk ook de bedoeling dat je zelf vlijtig op zoek gaat naar potentiële dates. Wees echter realistisch met je verwachtingen. De kans dat je als middelmatig aantrekkelijke 50 plusser een beeldschone dame van 23 aan de haak slaat is extreem klein. Lukt dat wel, dan zou ik op mijn hoede zijn. Op datingsites hangen helaas ook scammers rond en die zijn niet op zoek naar een relatie...

De voordelen van flexibiliteit

Ook kun je niet verwachten dat iemand voor 100% binnen jouw criteria valt. Misschien is er een superknappe, intelligente en lieve man die perfect bij jou zou passen, maar is hij een paar centimeter kleiner dan in jouw verwachte zoekcriteria staat aangegeven, waardoor je hem misloopt. Wees daarom flexibel, pas je zoekinstellingen regelmatig aan en voeg interessante profielen toe aan je favorieten.

Berichten schrijven

Schrijf persoonlijke berichten

Stel je hebt een leuke dame of heer gevonden en je wilt deze persoon graag beter leren kennen, stuur deze persoon dan een berichtje. Laat in je bericht zien dat je zijn of haar profiel goed hebt bekeken, vertel wat over jezelf en benadruk gezamenlijke interesses. Doe dit in enkele zinnen. Een te lang openingsbericht kan het idee wekken dat je veel te veel tijd over hebt en wanhopig bent. “Hoi. Hoestie?” is echter weer te kort. Stel, om het gesprek op gang te houden, ten minste één vraag die door je potentiële date gemakkelijk beantwoord kan worden.

Andere manieren van communiceren

Op vele datingsites kun je ook knipoogjes, glimlachjes, likes, standaardberichten of -vragen sturen. Deze functies zijn erg handig als je geen inspiratie hebt, maar ze zijn ook erg onpersoonlijk. De kans is daarom ook kleiner dat je hierop een antwoord ontvangt. Stuur daarnaast niet hetzelfde bericht aan alle leden in je lijst. Ook dit is erg onpersoonlijk en werkt slecht. Zelf ontvang je toch ook liever een berichtje dat alleen aan jou is gericht dan een standaard gecopy-paste, dertien in een dozijn berichtje dat ook bestemd is voor twintig andere leden?

Spelfouten

Vermijd spelfouten en sms-taal. Dit geeft de indruk dat je geen moeite wilt doen en is een grote afknapper voor de lezer. Maar weinig mensen antwoorden op dit soort berichten.

Respect

Wees respectvol in je berichten. Wordt je afgewezen, dan is het not done om hier agressief op te reageren. Wijs je zelf iemand af, doe dit dan netjes in een bericht, dat is beter en fatsoenlijker dan helemaal niets van je te laten horen.

Hieronder zie je een (Engelstalig) filmpje van een dame die het heft in eigen handen heeft genomen en op haar manier haar perfecte partner heeft gevonden:

Nu jij!

Met deze tips in je achterhoofd kun je gerust beginnen met online daten. Veel plezier!

Onze aanbevelingen: