Date

Ben je op zoek naar een leuke date, casual date, of vaste relatie, maar je weet niet waar je moet beginnen met zoeken? Dating-Experts.nl kunnen je hiermee helpen. Wij hebben een lijst samengesteld met de beste datingsites van Nederland en deze aan uitgebreide tests onderworpen. Zo kun je goed voorbereid op zoek gaan naar je date.

Schrijf je in bij een of meerdere van onderstaande datingsites en vind zo jou perfecte date

9
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: BeNaughty is een zeer populaire sex dating site in Nederland. Geschikt voor erotische chats en Sex Dates.

8
  (Algemene beoordeling)53%47%
Samenvatting: C-date is een stijlvolle casual dating website bedoelt voor mensen die graag daten zonder dat er per se een vaste relatie uit voort moet komen. Deze site is vooral voor vrouwen een goede optie.

8
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: ElliteDating is een helder opgemaakte matchmaking site met interessante communicatiefuncties en mobiele opties.

8
  (Algemene beoordeling)46%54%
Samenvatting: Lisa18 is een erotische casual datingsite waar opgewonden mannen en vrouwen elkaar kunnen ontmoeten voor spannende dates. De site is erg strak qua lay-out en gemakkelijk in gebruik.

8
  (Algemene beoordeling)57%43%
Samenvatting: Voor daters met de intentie om een serieuze vaste relatie aan te gaan is be2 een goede keuze. Daarnaast is de datingsite erg gemakkelijk in gebruik.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Opzoeknaarjou.nl is een leuke christelijke datingsite en een fijne plek waar christenen uit het hele land gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Daarnaast is een lidmaatschap er erg goedkoop vergeleken met andere datingsites.

7
  (Algemene beoordeling)42%58%
Samenvatting: Lexa is een van de bekendste datingsites van Nederland. Hierdoor bevat de site een groot ledenbestand en vele interessante functies die je helpen bij het vinden van je perfecte match.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Ondeugend-daten.nl is een casual datingsite voor mensen en stellen die veel plezier beleven aan sex en dit met anderen willen delen. Of je nu single, gebonden of in een vrije relatie bent, er is voor elk wat wils.

7
  (Algemene beoordeling)49%51%
Samenvatting: Relatieplanet is een van de grootste datingwebsites van Nederland, met een grote keuze uit leden. Daarnaast is de site simpel en helder in elkaar gezet, zodat je als gebruiker direct aan de gang kunt gaan.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: 50plusMatch is een erg geschikte datingsite voor 50 plussers en senioren. De site bevat erg handige communicatie functies. Daarnaast is de layout mooi en erg overzichtelijk.

7
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: Pepper.nl is de ietwat andere datingsite in een vrolijk jasje. Als lid kun je jezelf en je interesses op een erg leuke manier tentoonstellen en op een frisse, moderne manier met elkaar communiceren.

7
  (Algemene beoordeling)52%48%
Samenvatting: Parship is een van de grootste internationale matchmakingsites. Op deze site kunnen hoogopgeleide mensen elkaar vinden.

6
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Tinder is een 100% gratis dating app, die werkt via iOS en Android. De app is vooral geschikt voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die uit zijn op dates of one-night-stands.

6
  (Algemene beoordeling)53%47%
Samenvatting: Adult Match is een leuke en relaxte casual dating site waar stellen en individuele mensen geschikte sekspartners kunnen vinden.

4
  (Algemene beoordeling)51%49%
Samenvatting: Zoosk is een erg handige site om mensen uit binnen- en buitenland te ontmoeten. Zijn grenzen voor jou geen barrières om leuke mensen te leren kennen? Dan is Zoosk misschien iets voor jou.

Het woord “date” komt uit het Engels en betekent “afspraakje” of duidt op de persoon met wie je een afspraakje hebt. Je kunt dus zeggen: “Ik heb eindelijk een date met die leuke gozer van de datingsite”, of “Mijn date en ik hadden een te gekke avond”.  Vroeger hadden mensen vooral dates met mensen uit de eigen omgeving, of leerde men elkaar kennen via contactadvertenties. Tegenwoordig worden dates via online datingsites georganiseerd. Je kunt zo gemakkelijk vanuit je luie stoel, of juist onderweg contact leggen met potentiële dates, via het chatten of sturen van berichten op datingsites.

Mocht je een date hebben gevonden, dan zijn hier een paar handige tips voor jullie eerste date:

Locatie

Kies als locatie voor je date een neutrale plek waar je goed verstaanbaar bent. Niets is zo frustrerend als in elkaars oor schreeuwen, met het risico dat je elkaar niet goed verstaat.

Activiteit:

Als jullie iets actiefs gaan doen op jullie date (in plaats van in een bar of restaurant zitten), kies dan iets wat jullie allebei leuk vinden. Dus ga alleen karten of naar een musical, als duidelijk is dat je date dit ook leuk vindt.

Uiterlijk

Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet en de kleding past bij waar je heen gaat op je date. In joggingpak naar het theater of in avondkleed naar de kroeg zal misschien zorgen voor lachbuien, maar kan ook erg ongemakkelijk voor jezelf en voor je date zijn.

Hoe breek je het ijs?

  • Bedenk van te voren al enkele onderwerpen waarover jullie het zouden kunnen hebben. Dit helpt als je (door de zenuwen) even niet meer weet wat je moet zeggen.
  • Wees eerlijk over dingen die je essentieel vindt. Het is beter om het feit dat je kinderen hebt of 80 uur per week werkt direct te communiceren. Dan weten jullie allebei meteen waar jullie aan toe zijn. Uiteraard hoef je hiermee niet in de eerste minuut al op de proppen te komen, maar kun je dit soort dingen in de loop van het gesprek vertellen.
  • Wil je graag nog een date, geef dit dan duidelijk aan het eind van jullie date aan en vraag de ander contact me je op te nemen, mocht hij/zij hier ook zo over denken. Zo kom je erachter of je date ook nog een afspraakje met jou wil hebben zonder direct de ander in verlegenheid te brengen.

Afscheidszoen

Een veel voorkomend dilemma tijdens dating: mag ik een afscheidszoen geven of niet? Ga op je gevoel af. Als de ander bij het afscheid direct een hand geeft, is dit een duidelijke hint dat je hiermee moet wachten tot een eventuele volgende date. Sta je echter nog een uur buiten in de kou te kletsen, of volgt er een ongemakkelijke stilte met veel wegkijken, dan kun je het er (langzaam!) op wagen.

Veel van bovenstaande tips zijn ook handig voor casual dates. Dus ook in dat geval kun je ze gebruiken voor je casual date.

Veel succes met daten!

Onderwerpen die u kunnen interesseren: