Dating

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in dating is het belangrijkste doel eerst een geschikt persoon te vinden waarmee je dit kunt doen. De eenvoudigste manier is iemand zoeken via een online datingsite. De experts van dating-experts.nl hebben hieronder een lijst samengesteld met datingsites waarop je jezelf kunt aanmelden om een leuke date te vinden.

Schrijf je in bij een of meerdere van onderstaande datingsites en vind zo jou perfecte date

9
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: BeNaughty is een zeer populaire sex dating site in Nederland. Geschikt voor erotische chats en Sex Dates.

8
  (Algemene beoordeling)53%47%
Samenvatting: C-date is een stijlvolle casual dating website bedoelt voor mensen die graag daten zonder dat er per se een vaste relatie uit voort moet komen. Deze site is vooral voor vrouwen een goede optie.

8
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: ElliteDating is een helder opgemaakte matchmaking site met interessante communicatiefuncties en mobiele opties.

8
  (Algemene beoordeling)46%54%
Samenvatting: Lisa18 is een erotische casual datingsite waar opgewonden mannen en vrouwen elkaar kunnen ontmoeten voor spannende dates. De site is erg strak qua lay-out en gemakkelijk in gebruik.

8
  (Algemene beoordeling)57%43%
Samenvatting: Voor daters met de intentie om een serieuze vaste relatie aan te gaan is be2 een goede keuze. Daarnaast is de datingsite erg gemakkelijk in gebruik.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Opzoeknaarjou.nl is een leuke christelijke datingsite en een fijne plek waar christenen uit het hele land gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Daarnaast is een lidmaatschap er erg goedkoop vergeleken met andere datingsites.

7
  (Algemene beoordeling)42%58%
Samenvatting: Lexa is een van de bekendste datingsites van Nederland. Hierdoor bevat de site een groot ledenbestand en vele interessante functies die je helpen bij het vinden van je perfecte match.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Ondeugend-daten.nl is een casual datingsite voor mensen en stellen die veel plezier beleven aan sex en dit met anderen willen delen. Of je nu single, gebonden of in een vrije relatie bent, er is voor elk wat wils.

7
  (Algemene beoordeling)49%51%
Samenvatting: Relatieplanet is een van de grootste datingwebsites van Nederland, met een grote keuze uit leden. Daarnaast is de site simpel en helder in elkaar gezet, zodat je als gebruiker direct aan de gang kunt gaan.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: 50plusMatch is een erg geschikte datingsite voor 50 plussers en senioren. De site bevat erg handige communicatie functies. Daarnaast is de layout mooi en erg overzichtelijk.

7
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: Pepper.nl is de ietwat andere datingsite in een vrolijk jasje. Als lid kun je jezelf en je interesses op een erg leuke manier tentoonstellen en op een frisse, moderne manier met elkaar communiceren.

7
  (Algemene beoordeling)52%48%
Samenvatting: Parship is een van de grootste internationale matchmakingsites. Op deze site kunnen hoogopgeleide mensen elkaar vinden.

6
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Tinder is een 100% gratis dating app, die werkt via iOS en Android. De app is vooral geschikt voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die uit zijn op dates of one-night-stands.

6
  (Algemene beoordeling)53%47%
Samenvatting: Adult Match is een leuke en relaxte casual dating site waar stellen en individuele mensen geschikte sekspartners kunnen vinden.

4
  (Algemene beoordeling)51%49%
Samenvatting: Zoosk is een erg handige site om mensen uit binnen- en buitenland te ontmoeten. Zijn grenzen voor jou geen barrières om leuke mensen te leren kennen? Dan is Zoosk misschien iets voor jou.

Wat is dating?

Iemand gevonden? Dan ben je klaar voor dating!

Het woord dating is overgenomen uit het Engels en houdt in: romantische afspraakjes maken of hebben met personen met de intentie om elkaar (op romantisch en/of seksueel gebied) beter te leren kennen. Vroeger organiseerde men voornamelijk afspraakjes met mensen uit de eigen omgeving (vriendengroep, kroeg), of ontmoette men elkaar via contactadvertenties in de krant. Tegenwoordig gaat dating vaak via online datingsites, omdat je dan gemakkelijk vanuit thuis contact kunt leggen met mensen die je anders niet gauw zou ontmoeten, daar zij niet binnen je vriendengroep vallen en/of verder weg wonen.

Hieronder volgen 7 dating tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je date succesvol verloopt:

Kies een neutrale locatie, bijvoorbeeld een restaurant, café of bar. Ten eerste zorgt dit voor veiligheid. Je kunt nooit helemaal zeker zijn van de persoon die je online hebt ontmoet. Andere mensen om jullie heen vermindert de kans aanzienlijk op problemen en scènes, mocht de date niet gaan zoals je verwacht. Ten tweede zorgt een atmosfeer met (vrolijke) mensen om je heen dat je jezelf meer op je gemak voelt (vooral handig als je erg nerveus bent). Ten derde, mochten jullie niet op gespreksonderwerpen kunnen komen, dan kunnen jullie het alsnog hebben over wat de dame in de bloemetjesjurk achter je toch in hemelsnaam heeft besteld.

Kies een plek waar je vrij kunt praten. Het is geen goed idee om ergens af te spreken waar je in het oor van je date moet gillen om jezelf verstaanbaar te kunnen maken. Vermijd ook plaatsen waar je anderen hindert wanneer je praat of fluistert. Dit hoeft niet voor de gehele date te gelden. Zorg er in ieder geval voor dat tijdens het eerste deel van de date een gesprek op gang kan komen. Alleen zo kun je er echt achter komen of jullie goed bij elkaar passen. Daarna kunnen jullie gerust een rockconcert of bioscoop bezoeken en lichaamstaal het werk laten doen.

Kies een activiteit uit die jullie allebei leuk vinden. Ben jij degene die de activiteit kiest, ga dan in geval van ver uit elkaar liggende voorkeuren eerder voor een activiteit die vooral je date leuk zou vinden. Ken je jou date daar nog niet goed genoeg voor? Kies dan voor standaard dating activiteiten waarbij niet zoveel van smaak afhangt, zoals een dinertje in een goed restaurant of een wandeling door park of stad (als het weer mee zit). Je kunt dan altijd nog gezamenlijk beslissen of en wat jullie daarna gaan doen. Vermijd te actieve en risicovolle activiteiten zoals paintball of bungeejumping (behalve als je date dit uitdrukkelijk als favoriete bezigheid in zijn of haar profiel heeft aangegeven).

Laat een vriend(in) weten waar je heen gaat. Je weet helaas nooit wat voor vis je in de kuip hebt voordat je jou date ook echt hebt ontmoet. Het kan daarom geen kwaad om iemand uit je omgeving te vertellen waar je bent. Daarnaast kun je ook vertellen met wie je uitgaat en zelfs (bij grotere onzekerheid) afspreken dat deze bekende je tussendoor even kort belt om te kijken hoe het gaat. Hiervoor kun je een codewoord afspreken.

Heb je een mobiel, zorg er dan in elk geval voor dat je deze meeneemt en hij volledig is opgeladen.

Ga goed gekleed naar je date

Je hoeft niet per se strak in pak of in een avondjurk gekleed naar je date, maar zorg er in elk geval voor dat je er verzorgd uit ziet en gekleed bent voor de geplande activiteit en locatie. (Dus niet in avondjurk naar een bruine kroeg, of in korte broek en Hawaï-shirt naar een opera.)

Tips voor een goed gesprek

  • Bedenk van te voren een aantal thema’s waarover je zou kunnen praten. Zo sta je tijdens je date niet met je mond vol tanden.
  • Wees eerlijk over belangrijke aspecten van je leven. Het is vaak beter om dingen als ‘ik leef voor mijn werk’ of ‘ik heb een kind’ direct te communiceren. Jijzelf kunt er dan direct achter komen of je date hiermee om kan gaan. Andersom voorkom je voor je date later onverwachte verrassingen. Uiteraard hoef je hiermee niet in de eerste minuut al op de proppen te komen en kun je dit soort dingen tijdens het natuurlijke verloop van het gesprek vertellen.
  • Let op lichaamstaalsignalen van je date: heeft hij of zij de armen voor de borst gekruist en het lichaam gedeeltelijk van je afgewend, dan moet je of harder je best doen, of alvast de rekening vragen. Neemt je date echter (gespiegeld) dezelfde houding als jij aan of hangt hij/zij overduidelijk aan je lippen, kun je met gerust hard nog een drankje bestellen.
  • Wil je nog een date, communiceer dit duidelijk aan het eind van jullie date en vraag de ander je te contacteren, mocht hij/zij hier ook zo over denken. Zo kom je erachter of die persoon ook nog een date met jou wil hebben zonder te hard te pushen.
  • Complimentjes hebben nog nooit iemand geschaad en zijn de olie die een goede date soepel laten lopen. Wees er daarom niet spaarzaam mee!

Afscheidszoen

Een veel voorkomend dilemma tijdens dating: mag ik een afscheidszoen geven of niet? Ga op je gevoel af. Als de ander bij het afscheid direct een hand geeft, is dit een duidelijke hint dat je hiermee moet wachten tot een eventuele volgende date. Sta je echter nog een uur buiten in de kou te kletsen, of volgt er een ongemakkelijke stilte met veel wegkijken, dan kun je het er (langzaam!) op wagen.

Happy Dating!

 

Onderwerpen die u kunnen interesseren: