Datingsites

De ideale manier om online mensen te vinden om te daten, is gebruik maken van datingsites. Een datingsite bevat databases vol met leden die staan te trappelen om nieuwe mensen te leren kennen. Uiteraard zijn er inmiddels heel veel datingsites waaruit je kunt kiezen. Dating-Experts.nl hebben de meest populaire datingsites getest. Hieronder vind je een lijst met deze datingsites.

Schrijf je gratis in bij een of meerdere datingsites en vind zo leuke mensen om mee te daten!

9
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: BeNaughty is een zeer populaire sex dating site in Nederland. Geschikt voor erotische chats en Sex Dates.

8
  (Algemene beoordeling)53%47%
Samenvatting: C-date is een stijlvolle casual dating website bedoelt voor mensen die graag daten zonder dat er per se een vaste relatie uit voort moet komen. Deze site is vooral voor vrouwen een goede optie.

8
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: ElliteDating is een helder opgemaakte matchmaking site met interessante communicatiefuncties en mobiele opties.

8
  (Algemene beoordeling)46%54%
Samenvatting: Lisa18 is een erotische casual datingsite waar opgewonden mannen en vrouwen elkaar kunnen ontmoeten voor spannende dates. De site is erg strak qua lay-out en gemakkelijk in gebruik.

8
  (Algemene beoordeling)57%43%
Samenvatting: Voor daters met de intentie om een serieuze vaste relatie aan te gaan is be2 een goede keuze. Daarnaast is de datingsite erg gemakkelijk in gebruik.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Opzoeknaarjou.nl is een leuke christelijke datingsite en een fijne plek waar christenen uit het hele land gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Daarnaast is een lidmaatschap er erg goedkoop vergeleken met andere datingsites.

7
  (Algemene beoordeling)42%58%
Samenvatting: Lexa is een van de bekendste datingsites van Nederland. Hierdoor bevat de site een groot ledenbestand en vele interessante functies die je helpen bij het vinden van je perfecte match.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: Ondeugend-daten.nl is een casual datingsite voor mensen en stellen die veel plezier beleven aan sex en dit met anderen willen delen. Of je nu single, gebonden of in een vrije relatie bent, er is voor elk wat wils.

7
  (Algemene beoordeling)49%51%
Samenvatting: Relatieplanet is een van de grootste datingwebsites van Nederland, met een grote keuze uit leden. Daarnaast is de site simpel en helder in elkaar gezet, zodat je als gebruiker direct aan de gang kunt gaan.

7
  (Algemene beoordeling)
Samenvatting: 50plusMatch is een erg geschikte datingsite voor 50 plussers en senioren. De site bevat erg handige communicatie functies. Daarnaast is de layout mooi en erg overzichtelijk.

7
  (Algemene beoordeling)47%53%
Samenvatting: Pepper.nl is de ietwat andere datingsite in een vrolijk jasje. Als lid kun je jezelf en je interesses op een erg leuke manier tentoonstellen en op een frisse, moderne manier met elkaar communiceren.

7
  (Algemene beoordeling)52%48%
Samenvatting: Parship is een van de grootste internationale matchmakingsites. Op deze site kunnen hoogopgeleide mensen elkaar vinden.

6
  (Algemene beoordeling)53%47%
Samenvatting: Adult Match is een leuke en relaxte casual dating site waar stellen en individuele mensen geschikte sekspartners kunnen vinden.

4
  (Algemene beoordeling)51%49%
Samenvatting: Zoosk is een erg handige site om mensen uit binnen- en buitenland te ontmoeten. Zijn grenzen voor jou geen barrières om leuke mensen te leren kennen? Dan is Zoosk misschien iets voor jou.

Wat zijn datingsites nu precies?

Datingsites zijn internet platforms (lees sites) waarop mensen bij elkaar komen met als doel: mensen leren kennen om mee te daten. Over het algemeen meld je jezelf aan op een datingsite en krijg je vervolgens een profiel waarmee je jezelf tentoon kunt stellen. Bijvoorbeeld door wat over jezelf te schrijven, foto’s van jezelf te plaatsen en vragen over jou voorkeuren ten soms ook persoonlijkheid te beantwoorden. Leden van de datingsite kunnen elkaars profiel bekijken en interesse laten blijken door een contact op te nemen via een berichtenservice, chat, etc. Je kunt op je pc gebruikmaken van de datingsites, maar ook steeds meer datingsites en  online dating diensten zijn beschikbaar op smartphones en tablets.

De meeste datingsites kunnen over twee categorieën worden verdeeld:

 1. Contactadvertentie sites:

Op zo een datingsite kun je als lid uit de gehele poel van singles op de site kiezen. Over het algemeen kun je om de poel te verkleinen zoekvoorkeuren aangeven, bijvoorbeeld: leeftijd, locatie, lengte, gewicht, etc.

 1. Matchmaking sites:

Op een dergelijke datingsite wordt je over het algemeen gekoppeld door middel van de resultaten van de persoonlijkheidstest die je aan het begin hebt ingevuld. Je krijgt dus niet alle profielen van de website te zien, maar alleen diegenen die door het systeem aan jouw profiel zijn gekoppeld. Binnen de selectie door het systeem kun je ook filteren met onder andere de eerder genoemde zoekvoorkeuren.

Dating apps op je smartphone filteren steeds vaker op je locatie en vinden zo matches voor je die zich toevallig in de buurt van je huidige locatie bevinden.

Verspreid over deze 2 categorieën zijn veel verschillende niches zoals onder andere:

 • Casual Dating
 • HoLeBi dating
 • Religieuze dating
 • Senioren dating
 • Dating voor hoogopgeleiden
 • Gehandicapten dating
 • Jongeren Dating
 • Seksdating
 • Etnische dating

Oftewel voor elk wat wils!

Datingsites zijn ideaal omdat

 1. je op een gemakkelijke en stelle manier mensen van over de hele wereld kunt leren kennen
 2. je zelf beslist met wie je contact opneemt
 3. je dit vanuit je luie stoel of onderweg via smartphone en tablet kunt doen

Veiligheid

Uiteraard is het gebruik van een datingsite niet zonder risico. Hieronder vind je informatie over de grootste risico’s van datingsites en hoe je deze het best kunt vermijden of bestrijden.

Het gebruik van datingsites is over het algemeen anoniem. Deze anonimiteit kan jou helpen, omdat je zo in alle rust andere leden kunt leren kennen zonder het risico te lopen dat iemand je lastig blijft vallen wanneer blijkt dat je geen interesse hebt. Aan de andere kant durven juist door deze anonimiteit mensen eerder kwetsen en dingen doen of zeggen die niet legaal zijn. Daarnaast houdt dit ook in dat je nooit 100% zeker kunt zijn of degene waarmee je contact hebt de waarheid spreekt. In de kroeg is dat natuurlijk in mindere mate ook zo, maar op het internet is de kans groter dat er misbruik van jullie contact gemaakt wordt.

Op het internet en helaas ook op datingsites bevinden zich individuen die graag misbruik maken van de naïviteit en goedgelovigheid van anderen. Geef daarom nooit je contact- en/of bankgegevens door. (Dit doe je toch ook niet met een onbekende in de kroeg?) En bovenal: stuur nooit, maar dan ook nooit geld!

Er zitten namelijk oplichters (ook wel scammers genoemd) op het internet, die door middel van het aanknopen van contacten of relaties, mensen geld proberen af te troggelen. Breek het contact af zodra degene met wie je communiceert over geld begint. Stuur ook nooit sms’jes naar nummers die er niet uit zien als gewone telefoonnummers. Dat zijn verborgen abonnementen waarbij je niet alleen een groot bedrag betaalt voor het versturen van sms’jes, maar ook voor het ontvangen ervan.

Er zijn echter genoeg mensen die, net als jij, wel serieuze bedoelingen hebben. Als je je maar aan bovengenoemde voorzorgsmaatregelen houdt, kun je zonder problemen beginnen met daten.

Nu je deze informatie hebt, kun je jezelf met een gerust hart aanmelden bij een of meerdere van bovenstaande datingsites.

 

Onderwerpen die u kunnen interesseren: